Pink Floyd – The Endless River

A korábban bejelentett új Pink Floyd lemezzel kapcsolatban tegnap új, részletes információk láttak napvilágot. Ezen szaladunk most gyorsan végig.

A legfontosabb, hogy van hivatalos megjelenési dátum, mégpedig 2014 November 10, ami nagyjából világpremier, néhány országban pár napos csúszással. Háromféle változatban érkezik; sima CD kiadás, a minket érdeklő Vinyl, valamint egy Deluxe Box Set.

A Vinyl kiadás 180 grammos dupla lemezes változat lesz amelyet Doug Sax (The Mastering Lab) masterelt. Gatefold (kinyitható) borítóval, és nyomtatott belső tasakokkal, valamint kapunk egy 16 oldalas füzetet eddig nem látott fotókkal a 1993-as stúdió munkálatokról.

pink floyd2

A Deluxe Box set egy 24 oldalas könyvből (kemény borítós), CD-ből, DVD vagy Blu-Ray lemez, és 3x képeslapból áll. A DVD verzión sztereó 24bit/48khz valamint 5.1 Dolby Digital és DTS verzióban található az album, a Blu Ray változaton PCM sztereó 96/24 változat valamint 5.1 DTS Master Audio és PCM valamint csak itt megjelenő 6 videósáv és plusz 3 audió track lesz található.

Az album az alábbi 18 számot tartalmazza:

pink floydThings Left Unsaid
It’s What We Do
Ebb and Flow

Sum
Skins
Unsung
Anisina

The Lost Art of Conversation
On Noodle Street
Night Light
Allons-y (1)
Autumn ’68
Allons-y (2)
Talkin’ Hawkin’

Calling
Eyes to Pearls
Surfacing
Louder Than Words

Az Endless River felvételeinek kezdete még 1993-ra datálódik amikor a Division Bell felvételei közben David, Richard Wright és Nick Mason szabadon zenélgettek együtt. [A Wish You Were Here óta előszőr] 2013-ban aztán David és Nick meghallgatta ezeket a felvételeket és úgy döntöttek, hogy elérhetővé teszik a számokat a Pink Floyd repertoár részeként. Az elmúlt egy évet arra használták, hogy módosítsák, polírozzák és befejezzék ezeket a számokat, kihasználva a modern stúdió adta lehetőségeket.

Az Endless River egyfajta tisztelgés Richard Wright előtt (a Pink Floyd legendás szintetizátorosa 2008-ban hunyt el), akinek a különleges hangzású szintetizátor alapjai nagyban meghatározták az együttes egyedi hangzását. A lemezen többnyire tehát instrumentális számok kerültek, kivéve a ‘Louder Than Words’ (Polly Samson dalszövegével) számot.

Mivel a lemez a húzós ára (USA: 43USD, UK: 27£, DE: 39 EUR és itthon 9.690 HUF [facethemusic]) ellenére is biztosan keresett lesz, így ajánlatos az előrendelés!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.