2013. Januári morzsák

Sajnos az ünnepek közeledtével rám is elég sok dolog szakadt és kicsit elmaradoztam a friss hírekkel, bár azt hiszem, hogy a fontosabb dolgokról így is beszámoltam. [Fontosabb alatt a mainstream kategóriát értem – ugyanis most is kaptam egy listát Januári HipHop megjelenésekről de ebben a műfajban nagyon nem vagyok otthon úgyhogy egyelőre nem merem beleásni magam. Ha valakinek lenne kedve ilyen stílusú megjelenésekről írni az jelentkezzen nálam!]

No de néhány lemez erejéig kukkantsunk bele a 2013-as év kezdetébe! (Persze szigorúan csak akkor ha elmarad az idei világvége :D) Mivel rengeteg új kiadás és reissue is napvilágot lát, ezért tényleg csak amolyan csipegetés szerűen.

A pontos dátummal nem rendelkezők közül ami említésre érdemes az Bruno Mars – Unorthodox Jukebox nagylemeze 10 vadiúj nótával.

Január 22-én fut be a Deftones új lemeze Koi No Yokan címmel (CD-n 2012-ben már megjelent). A várakozásért cserébe a vinylhez csomagolnak egy pólót is! Szintén 22.-én jelenik meg a New Order – Lost Sirens lemeze, amely azokat a dalokat tartalmazza amiket eredetileg a Waiting for the Sirens albumhoz vettek fel, de végül nem kerültek rá. Az Lp változat tartalmazza az Audio CD-t is ezzel talán indokolható a kissé magasabb 30USD-s ár. Ugyanerre a napra van datálva Kid Rock – Rebel Soul visszatérő lemeze ami rögtön duplának sikerült és mint mostanában egyre többször itt is jár az LP mellé a CD is. Egyelőre 25USD-re van árazva ami nem is annyira rossz.

Korábban már beszámoltam a Green Day hármas csapásáról (Uno, Dos, Tré), ebből ugye most Január 15.-én a !Tré album van soron!

Elvileg Januárban jelenik meg a Bad Religion 16.!!! nagylemeze amely a True North névre hallgat. A sajtóinfo szerint 16 jó kis indie punk rock dalt várhatunk a Los Angeles-i bandától.

Ha már indie rock akkor Január végén, február elején (attól függ hogy sikerül :D) a Medusa – First Step Beyond reissue is elérhetővé válik. Furcsa, hogy reissue mert máshol meg azt írják, hogy még meg nem jelent 1975-ös albumról van szó. Valamint a Yo La Tengo 13. lemeze a Fade lát nap világot speciális színezéssel és egy kislemezzel az LP mellett – dátumozás szerint Január 11-én.

Az “elszállós” elektronikus zene kedvelőinek jó hír, hogy Nosaj Thing a nagyszerű Drift album után 3 (inkább 4) évvel végre új lemezzel jelentkezik januárban amely a Home címet viseli. 25.-től érdemes a boltban keresnünk.

Január 29-én az örök klasszikus Led Zeppelin is tiszteletét teszi a fekete korongon, mégpedig a Celebration Day (koncert) 3 lemezes kiadásával.

A “klasszikus metál” kedvelőinek Doro 2009-es nagylemeze a Fear No Evil jelenthet beszerezni valót 20USD áron, valamint a Classic Diamonds dupla LP ami válogatás Doro legjobb dalaiból 35USD-ért.

Természetesen lesznek bőven reissue kiadások Januárban is; többek között Men At Work – Business As Usual, a Sisters of Mercy – 1987-es Floodland lemezének újrakevert változata, az angol Bush formáció több lemeze, Iron Maiden picture disc-ek, stb stb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.