Jean Michel Jarre – Electronika (Part I The Time Machine)

14 év! Ennyi idő telt el az utolsó JMJ sorlemez óta. 14 év még kimondva is soknak tűnik, ha meg azt nézzük, hogy Jarre zenéi mióta mászkálnak a fülünkben akkor hihetetlen. Főleg az, hogy egy ennyire fiatalos, pezsgő lemezzel jelentkezzen egy ekkora veterán. A lemez ráadásul egy egészen érdekes koncepció mentén készült – kollaborációval más zenészekkel, ami még nem is lenne szokatlan de mondjuk JMJ és Pete Townshend egy számban? Vagy a másik végletben Lang Lang? Mert az, hogy M83, Moby és a Tangerine Dream összepasszol az öreg stílusával azt eddig is sejtettük node a többiek? A válasz egyébként igen. Elég jól működik ez a történet. Úgy látszik ha jó zenészek állnak össze annak mindig jó vége lesz.  A tracklist is meglehetősen impozáns;

JMJTracklist:
1) The Time Machine (JMJ & Boys Noize)
2) Glory (JMJ & M83)
3) Close your eyes (JMJ & AIR)
4) Automatic (part 1) (JMJ & Vince Clarke)
5) Automatic (part 2) (JMJ & Vince Clarke)
6) If..! (JMJ & Little Boots)
7) Immortals (JMJ & Fuck Buttons)
8) Suns have gone (JMJ & Moby)
9) Conquistador (JMJ & Gesaffelstein)
10) Travelator (part 2) (JMJ & Pete Townshend)
11) Zero Gravity (JMJ & Tangerine Dream)
12) Rely on me (JMJ & Laurie Anderson)
13) Stardust (JMJ & Armin van Buuren)
14) Watching you (JMJ & 3D (Massive Attack))
15) A question of blood (JMJ & John Carpenter)
16) The train & the river (JMJ & Lang Lang)

Ráadásul, hogy tovább csigázzam a kedélyeket, a lemez címében az I. nem vicc, a folytatás is nemsokára érkezik 2016 tavaszán.

Hivatalosan egyébként mától kapható, de 1-2 napja azért már hozzá lehetett jutni. Itthoni 6600 HUF ára sem tartozik a nagyon véres kategóriába szóval minden rajongónak ajánlott vétel.
Természetesen nem csak síma lemezként érhető el hanem kétféle limitált kiadásban is. A kisebbik Fan Box és a nagyobbik a Deluxe box – ez utóbbi kézzel sorszámozott és aláírt a mester által, elég sok pénzért. A Fan box a maga durván 14e forintos árával még bőven vállalható kategória, amennyiben még be lehet szerezni.

És egy kis kedvcsináló:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.