Music on Vinyl megjelenések – Október első fele

Éppen hogy megírtam a szeptemberi megjelenésekről szóló cikket, befutott a Music on Vinyl kiadó Október eleji lineupja, nézzük, hogy a többnyire audiophile reissue kiadásokkal operáló cég mit kínál nekünk a hűvösödő időben!

Lawless Original Soundtrack – 180g audiophile kiadás, 8 oldalas booklettel megspékelve, ráadásul az első 1000 db átlátszó piros vinylen kerül forgalomba. Biztos szép lesz de nekem a színes lemezek hangjával kapcsolatban mindig van egy kis fenntartásom, remélem ez most itt alaptalan. A filmet nálunk fékezhetetlen címen mutatták be a mozik. A soundtrack nekem leginkább egy country válogatásnak tűnik, a filmet meg még nem láttam.

Aki szereti a rockcsajokat az örülhet, mert itt az új 2012-es lemez a Heart nevű rockbandától. Heart – Fanatic: 180g audiophile kiadás, egy nyomtatott inner sleeve és az első 1000 példány esetében letölthető kód is jár a lemez mellé.  Itt hallgathatunk bele: http://soundcloud.com/mileshighproductions/fanatic-heart

Ha már eleveztünk rockosabb irányba akkor keményítsünk tovább. A Music on Vinyl ugyanis a Cradle of Filth metál banda Damnation and a Day lemezét adja ki új köntösben (bár így jobban megnézve 2003-ban ez csak CD-n jelent talán meg). A köntös jelen esetben szintén 180g audiophile lemezt jelent nyomtatott inner sleeve-vel és az első 1000 példány számozott limitált sárga / fekete vinylen jelenik meg. Hogy a sárga/fekete alatt pontosan mit kell érteni azt még nem tudom, de megjelenéskor hátha lesz képünk is róla 🙂

Ezen a vízen (rock és reissue) tovább evezve a Screming Trees – Uncle Anesthesia a következő kikötő. A Seattle-i banda 1991-es lemezét kapjuk meg ilyenformán a szokásos 180g-os lemez formájában. A régi használt példányok 60-70 USD és ez fölött mennek, ha valakinek arra nem volt pénze akkor Október 1-től megveheti új változatban némileg olcsóbban. Itt bele is lehet hallgatni: (de nehogy valaki ilyen förmedvény formátumban vegye meg!) http://itunes.apple.com/us/album/uncle-anesthesia/id193523067

Stanley Clarke – School Days: Szintén reissue, mégpedig az 1976-os eredetit felhasználva. 180g audiophile lemez. Aki nem ismeri, zeneileg erről van szó: http://itunes.apple.com/us/album/school-days/id525571557

Alan Parsons Project – Stereotomy: 1985-ben jelent meg először és a különlegessége az volt a lemeznek, hogy az első DDD technikával készült lemez volt. (Azt, hogy ez mekkora “dicsőség” azt mindenki döntse el maga!). Minden esetre most kapunk belőle egy 180g audophile változatot az eredeti borítóval az eredeti mesterszalagról – kiderül, hogy fejlődött-e a technika valamit vagy csak rosszabb lett 🙂

A végére maradt a The Stone Roses – Turns into Stone 1992-es “nagylemeze”. Az idéző jelet azért alkalmaztam mert nem igazi stúdió lemezzel van dolgunk, a lemezen található nóták ugyanis már léteztek korábban is. Amolyan gyűjtemény inkább a korai Stone Roses anyagokból. Aki szereti a Britrock-ot az jó helyen jár – ráadásul a lemezen helyet kapott a Fools Gold is amit sokan az együttes “legsikerültebb” számának tartanak.

Ez volt tehát a Music on Vinyl Október 1.-re dátumozott release listája. Az árak még nem ismertek de a kiadó lemezeivel gyakran találkozni a nagyobb Media Markt áruházakban a kicsit magasabb árfekvésű lemezek között. (8000 + Ft)

5 comments to Music on Vinyl megjelenések – Október első fele

 1. Szalon szerint:

  Szerintem jó kis blog!

  Hajrá és így tovább!

 2. Tóth László szerint:

  Az Alan Parsons lemezről: DDD semmiképp sem lehet, ha a végén analóg lemez lett belőle, legfeljebb DDA. Viszont Parsons mester kezében érdekes módon a korai digitális technika is jól működött. Nekem megvan ez a lemez korabeli USA nyomásban, és semmilyen hiányérzetem sincs a hangminőségével kapcsolatban. Véleményem szerint az a standard amit ő felállított a rockzenei felvételek terén, mindenki előtt jó példaként kellene, hogy lebegjen.

  • narozsnikz szerint:

   Nekem is furcsa volt, de ez szerepel a hivatalos release listában: “Stereotomy was one of the first completely digitally recorded pieces of music, sporting a rare ‘DDD’ code on its first release.”

  • narozsnikz szerint:

   Nos, gyors utána néztem valóban lehet DDD, mert a betűk jelentése a következő
   1, A felvételt végző egység (digitális vagy analóg)
   2, A keverést végző egység (digitális vagy analóg)
   3, A mesterpéldány(szalag) (digitális vagy analóg)

   Ebben az esetben tehát a DDD az jelenti, hogy digitális technikával vették fel, keverték és a master is digitális volt (gondolom akkor még szalag).

   http://en.wikipedia.org/wiki/SPARS_code

   • Tóth László szerint:

    Lehet, hogy igazad van. Én eddig úgy tudtam, hogy a 3. betű magát a lemezformátumot jelenti. A Stanley Clarke viszont eredeti hollandról nagyon jó ám!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.