Októberi Mazsola (első fele)

Az októberi hónap is meglehetősen jól indul úgyhogy csapjunk is a lecsóba, és nézzük – többek között – milyen lemezekre kell kuporgatnunk:

Az eklektikus elektro jazz? rajongóknak (van ilyen? :D) érkezik (érkezett – 2012.10.02) egy finomság, mégpedig a Flying Lotus – Until the Quiet Comes képében. 20 USD ár és gondolom magyarországi beszerezhetetlenség párosul hozzá.

Október 9.-én jön a Kiss – Monster vinyl, amelyik az együttes 20. studio nagylemeze, tehát egyfajta jubileumnak is megfelel. A több mint 100 millió eladott lemez számát a mostani korongon helyet kapott 12 ízig vérig rock and roll szám hivatott gyarapítani. A borító az igazi klasszikusokat idézi a banda képével és a fényes logóval. Vannak dolgok amik soha nem változnak és ez így van jól. A Sonic Boom utáni – remélhetőleg – második robbanásért 25 USD-t kell leszurkolnunk, magyar ára pedig 5990 Ft. Ugyanezen napon teszi tiszteletét egy másik nagyágyú a Mr. Blue Sky – The Very Best of Electric Light Orchestra (E.L.O.). Jeff Lynne (az ELO énekes-gitáros vezetője) kicsit átgondolta és újraértelmezte a banda legnagyobb sikereit, szóval itt a lehetőség, hogy a legnagyobb nótákat úgy halljuk ahogy soha még ezelőtt. (Csak imádkozni tudok, hogy a keverés jól sikerült – sajnos hallottunk már balul elsült próbálkozásokat). 20 USD a listaár és 6.100 Ft-os az itthoni ár. (Itthon infoim szerint készletről). Ha már lúd akkor legyen kövér gondolhatta Jeff mert erre a napra időzítette szólólemezét is Jeff Lynne – Long Wave címmel ami egy 11 track-es Limited Edition megjelölésű korongként látogat meg minket 20 USD-s és szintén 6.000 Ft körüli baráti áron. Az album érdekessége, hogy nem saját nótákat rögzített rajta a mester, hanem olyan mindenki által ismert dalokat amik nagy hatással voltak rá fiatal korában. (Innen a cím: Long Wave – hosszúhullám ami a rádióra utal, másrészt egy érdekes szójáték is a megtett útjára vonatkozó hatással is)

Október 22-én Ellie Goulding – Halcyon nagylemeze jön. A brit énekesnő hazáját már meghódította a Light című albumával ami 2010 legjobban fogyó debut lemeze lett az országban, (több mint 850.000 eladott példány) valamint egy BRIT díjat is besöpört érte. Az énekesnő most USA meghódítására készül ezzel az electro-folk-pop lemezzel. 5490 Ft az itthon ára.

Az elektronikus/Dance zene kedvelőinek igazi csemege (mazsola) Basement Jaxx – Remedy 2x180g audiophile köntösben megjelenő lemeze, amelyik az 1999-es eredeti lemez igényes reissue kiadása. 20 USD és itthoni kedvező 5990 Ft-os ára miatt azt hiszem még én is berendelem.

Hogy a gyűjtői vénával megáldott underground rock kedvelői is örüljenek Október 30-án The Velvet Underground – The MGM/Verve Album lemezét listázzák röpke 110 USD áron. Azonban ennyi pénzért gyönyörű 5 lemezes box setet kapunk amiben megtalálható az együttes ritka mono változatú első 3 nagylemeze, helyet kapott a dobozban a negyedi befejezetlen nagylemez, valamint Nico – Chelse Girl lemeze is. Mindezt az eredeti analóg stúdió szalagokról keverte újra nekünk Bob Irwin. Egyszerűen kihagyhatatlan!

Szintén ezen a napon egy igen érdekes lemez lát napvilágot The Fusion Syndicate címmel. A lemezen olyan előadók csillogtatják tudásukat és nem kis rutinjukat mint a Mahavishnu Orchestra, Yellowjackets, Brand X, Soft Machine, and Spyro Gyra PLUS Yes, Dream Theater, King Crimson, Tool, Porcupine Tree bandákban zenélő Rick Wakeman, Jerry Goodman, Jordan Rudess, Tony Kaye, stb. Egy igazi nagyformátumú Jazz-Rock fuziós album. Nagyon kíváncsian várom! Sajnos 8400 Ft-os árával a húzósabbak közé tartozik árazásilag.

És a mostani cikk végére maradt a király! A Rock and Roll királyának és a legendának a tiszteletére a Friday Music kiadó büszkén mutatja be a 40th évfordulós limitált kiadású 2x 180g Audiophile vinyl kiadását a klasszikus Aloha From Hawaii Via Satellite Elvis Presley lemezt! Az eredeti RCA szalagokról remasterelt lemez 24 nótát tartalmaz, többek között a “Burning Love”, “Can’t Help Falling in Love” és “Streamroller Blues” címűeket. Kihajtható (gatefold) csomagolásban érkezik inner sleeve (belső külön papír)-el együtt. Nem puha 37 USD árral.

Jó vásárlást mindenkinek. Mivel rengeteg érdekes lemez jön még ebben a hónapban így még felbukkanok! Nézz be naponta!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.