Populáris kitekintés – Rock

Úgy gondoltam gyorsan feldobálok egy adag lemez infot, ezúttal a populár vagy legalábbis mainstream kategóriából. (Eddig is igyekeztem ezeket írni, de most aztán nagyon :D).

November és December folyamán több mint 200 lemez fog megjelenni, tehát teljesen esélytelen, hogy akár csak lista szinten is megemlítsem őket, így követem az eddig trendet és inkább az ismert előadókkal vagy érdekes kiadásokkal foglalkozom.

A rockzene kedvelőinek mindjárt nagyon jól indul a november, hiszen másodikán jön az Aerosmith – Music from Another Dimension ami a banda 15. studió lemeze, ráadásul ha tényleg megkapjuk másodikán a vinyl változatot akkor pár napos fórban leszünk a CD ugyanis csak 6.-án érkezik. A kiadvány 3db lemezt tartalmaz 35 USD vagy itthon 7400Ft-os áron.

Hatodikán a másik rock nagy(i)ágyú is beköszön az ACDC – Live at Riverplate koncertfelvétele teszi tiszteletét az általunk oly kedvelt médiumon. A májusban megjelent DVD után, most egy 3 lemezes vinyl kiadványt tehetünk magunkévá 30 USD vagy 9200 Ft (WTF??) áron. Szintén ekkor teszi tiszteletét a már nagypapa korban lévő Joe Cocker – Fire it up című nagylemezével ami dupla vinyl kiadásban lát napvilágot potom 25 USD áron.

November 9.-én érkezik a már korábbi postokban említett Green Day – Dos! lemeze ami az UNO egyenes ági folytatása, majd ugye januárban érkezik a Tres!, de erről majd akkor és ott megemlékezünk. Valamint a Soundgarden nevű amerikai rock formáció hatodik studio albuma amely keresztségben a King Animal nevet viseli. Érdekesség, hogy előző lemezük a mintegy 16 évvel ezelőtti Down on the Upside volt – nem mondom jó kis pauzát eszközöltek a srácok. Reméljük az anyagon 16 év munkássága és nem 16 év pihenése fog érződni. Duplaként érkezik a szokásos 25 USD, itthon pedig 7490 Ft-os áron. (sok!)

November 14.-én végre megjelenik a Sonic Youth – Smart Bar Chicago 1985 című albuma, ami egy régi 4 sávos szalagra rögzített 85-ös kiskoncert felvételeit tartalmazza. Előszőr 2010-ben kezdték el pedzegetni a megjelenését, de valamiért folyamatosan csúszott. Most azonban (remélhetőleg) itt lesz végre kézzel foghatóan, dupla LP formában 25 USD áron. Külön öröm, hogy itthon is elérhető 5200Ft-os áron.

Ez volt tehát leginkább a novemberi rockzenei populár ajánlatom. Nemsokára jövök az “egyéb” stílusokkal. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.