Back to Black Friday – Record Store Day 2013.11.29

USA-ban a fekete pénteknek nagyon nagy hagyománya van (Gondolom ezt már senkinek sem kell bemutatni. Aki nem barlangban él az már valószínűleg hallott róla, és az ezt övező “hisztériáról” is.), az amerikaiak ilyenkor szeretik elkölteni az évben megkeresett súlyos dollár ezreket. Ezért hát minden cég arra törekszik, hogy ezeket a zöldhasúkat náluk költse el a szeretett polgár. Ilyenkor akciókkal és különleges kiadásokkal kedveskednek a vevőnek!

Számunkra miért is fontos ez? Szintén hagyományossá kezd válni, hogy a Black Friday egyúttal Record Store Day is, azaz rengeteg különleges, exkluzív és többnyire limitált lemez jelenik meg ilyenkor. Idén sincs ez másképpen, ha lehet az őrület még nagyobb mint az elmúlt évben. Szó szerint rengeteg kiadvány jelenik meg, nem vállalkoznék a felsorolásra csak (már szokás szerint) néhány érdekesebbet emelnék ki. Persze Murphy szerint pont az nem lesz benne amit te vársz – szóval érdemes rákeresni a megjelenésekre.

Akit komolyan érdekel valami az még most a napokban rendelje elő, mert tapasztalat szerint Nov. 29-re már nem marad semmi. Előrendelésre fel!

Amit már én is megtettem az a Red Hot Chili Peppers – I’m Beside you (játékos szóvicc B-side szóból) 2xLP ami azokat a dalokat tartalmazza amelyeket az I’m With you felvételeikor rögzítettek de végül nem kerültek fel a lemezre és eddig csak 7″ vinylen voltak elérhetőek. Most egyben itt az egész 5000db limitált, sorszámozott kiadásban. Igazi csemege, bár az ára elég húzós 10.000 Ft környékén mozog. Nincs kétségem felőle, hogy pár év múlva a dupláját fogja érni!

Hasonlóképen érdemes beszerezni a Foals CCTV Session limited 12″ EP-jét ami 6 számot tartalmaz a CCTV video sorozatból (Milk & Black Spiders, Bad Habit, Stepson, Late Night, Bluebird, Moon). 2000 példány!

És akkor innentől csak érintőlegesen; Bob Dylan – Side Tracks 3xLP, 180g, sorszámozott kiadás. Jethro Tull – Benefit, a harmadik stúdió lemez 180g kiadásban azokkal a dalokkal amik az új remasterelt CD-n is megtalálhatóak voltak. Ladytron – Gravity the Seducer Remixed, a gravity the seducer album remixei találhatóak a lemezen, mindössze 500db készül kék színű lemezre. Lana Del Rey – Born to Die lemeze Picture disc formájában és limitált 2500db-os formában érkezik.  A Metallica – Through the Never Soundtrack lemeze rögtön kétféle módon is elérhető lesz; egy négy lemezes 45-ös fordulatú változatban (ha nem a Metallica-ról lenne szó azt mondanám, hogy biztosan jól szól majd de náluk soha nem lehet tudni), ebből 4000db készül, és ugyanez a lemez egy 3xLP, hagyományos 33-as fordulattal amiből 7500db lesz elérhető.

Hirtelenjében ennyit a Record Store Day 2013/Black Friday kettősről. A hivatalos infok szerin azonban több mint 400 kiadvány fog megjelenni ennek a napnak a környékén, nagy részükről infot sem lehet találni – talán némelyik cégnél fogalmuk sincs a marketingeseknek mit kellene csinálni csak “belenyúlnak a vinyl bizniszbe mert az most a tuti.” Reméljük tisztul hamarosan a kép.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.