Depeche Mode – Delta Machine 2LP

Nem nagyon szeretek kiadásokban ennyire előre szaladni, mert könnyen kimegy az ember fejéből ha hónapokkal előre kell valamit megjegyezni, de néha szoktam kivételt tenni. Most meg főleg megteszem hiszen az egyik kedvenc együttesemről van szó.

A CD bejelentése után most végre hivatalossá vált, hogy vinylt is kapunk a 13. albumból (bár eddig is 99%-ban biztos volt benne mindenki, lévén, hogy Depeche vinyl még akkor is megjelent amikor már mindenki temette a formátumot). Március közepén érkezik ugyanis a Delta Machine 2x180g kiadása amihez mostanában terjedő szokás szerint ajándékba kapjuk a CD-t is. 30USD az előrendelési ára, itthon pedig 7500 Ft.

15 comments to Depeche Mode – Delta Machine 2LP

 1. Z.É.T. - Barcza Laci szerint:

  Vajon ebből érdemes lenne US verziót vadászni/rendelni?
  (Egyáltalán azonos időben jelenik meg náluk? Elég bénázós a HEAVEN kislemez megjelentetése, igaz ott valószínűleg azért, mert az anyag idő előtt kikerült letöltő oldalakra…)

 2. facethemusic szerint:

  Azért nem teljesen így van, az európai (angol) kiadású LP az első hírek szerint “csak” egy dupla LP lesz, CD nélkül.

  Az amerikai verzióban biztosan lesz bonus CD is, ezért az drágább lesz. Az angol dupla LP már 5800 Ft-ért is előrendelhető.

  • admin szerint:

   Akkor csak jól írtam nem? A 7500Ft-os az már az US verzió.
   Egyébként én speciel izgulok, hogy március végén USA-ban leszek, akkor helyben ott megveszem, remélem nem csúsznak vele.

 3. Z.É.T. - Barcza Laci szerint:

  Köszi. 🙂
  Mivel a CD nekem nem kell, gyakorlatilag mindegy lenne, melyiket választom, mert 1500 pénzért biztosan el tudnám pattintani.
  Így marad a kérdés: US vs. UK
  Ami viszont jó hír, hogy nem “csak” a 13 album track, hanem a 4 bonus is rajta lesz a Vinylen, így 17 track-es dupla 180g 6000 (7500HUF cd-vel) több mint korrekt ajánlat.

  • admin szerint:

   Azzal számolj, hogy eddig amiket én CD-vel vettem LP-ket azokban csak úgy benne volt a CD. Tehát nem normális borítóval és tokkal ellátott példány volt, hanem csak egy szűz CD. (mondjuk 1500-ért még talán így is eladható)

 4. Z.É.T. - Barcza Laci szerint:

  Jó, érted, most ha lenne pár száz, vagy esetleg 1700HUF különbség, az sem lenne gáz, csak jó lenne tudni, hogy melyik a jobb, illetve van-e különbség.
  Most kezdtem LP-zni, egyelőre egy 82-es Jugoton “A Broken Frame”-em van… de szeretném apránként beszerezni a dm életművet. 🙂

 5. admin szerint:

  Hát ha az őszinte véleményemre vagy kíváncsi akkor a jugoton szar ahhoz képest bármi jobb. Előre meg sajnos nem lehet megmondani. Szerintem egyébként a Japán és a Holland vinylek szólnak a legjobban utána az USA majd a német és angol nyomások jönnek. (Ez utóbbiak még mindig kurvajók tehát nem vészes különbségről beszélünk) – aztán jönnek a mindenféle egyéb lemezek. Az indiaiak szarok, a magyarok hektikusak – van amelyik jó és van amelyik béka feneke alatt. A cseh és jugó szintén – ha kevésbé használt jó nyomóformát tudtak szerezni akkor viszonylag jól szól ha rosszabbat akkor meg rosszul 🙂
  Én a CD miatt az amerikait veszem – ha időben jól elkapom akkor kint, ha nem akkor facethemusictól.

 6. Z.É.T. - Barcza Laci szerint:

  Perszehogy’ az őszintére! 🙂

  Igen, ezt az általános hierarchiát elvben ismerem, de még nem tapasztaltam meg.
  Az a 82-es Jugo lemez sokkal élvezetesebben szól, mint abból az albumból bármelyik digitális verzióm. (az SACD abból pont nincs meg, az USB/SPDIF-em meg csak 16/44.1-et tud.)
  A kissé viseltes “EX”-es vinylen hallottam először, hogy Dave már 82-ben is előre-hátra dülöngélve énekelt néha. 🙂
  Egy A-ha – Scoundrel Days Hungaroton vs. Germany kapcsán pedig nem túl nagy különbséget véltem felfedezni.
  Azaz, jó lenne egy ilyen “gyűjtődoboz”, ahol egymáshoz képest pár szóban jellemezve lennének adott albumok verziói, nyomásai… 😉

 7. Szigi szerint:

  Sziasztok!
  Érdekes, amit írtok.
  Nagyon kezdő vinyles vagyok, de nekem jobban – de biztos, hogy élvezetesebben – szól a The Beatles-Abbey Road indiai nyomás, mint a The Cure-Seventeen Seconds holland nyomás.
  DM ügyben pedig nagyon ajánlom a remaster kiadványokat: tegnap az 5490.-ért beszerzett Songs Of Faith And Devotion okozott döbbenetesen gyönyörű 47 percet 🙂

  • admin szerint:

   Természetesen körtét csak körtével hasonlítunk 🙂 Ebből az lenne érdekes, hogy az Abbey Road hogyan szólna egy angol vagy holland nyomásban, illetve hogy az adott Cure mennyivel szól máshogy mint egy indiai nyomás. Illetve mint korábban is írtam a fő különbség, hogy a nyugati nyomás szinte mindig jól szól, a keleti meg vagy jó vagy nem 🙂 DM-ben sem feltétlenül értek egyet pl a Music for the Masses RE szerintem nem szól jobban mint az eredeti szólt. (viszony tény, hogy szép, új meg minden :D).

 8. Z.É.T. - Barcza Laci szerint:

  Egy új bejegyzés, dm original kontra re Master? 😉
  Miben jobb egyik/másik, illetve melyik lemezt érdemesebb eredetiben, melyiket az új kiadásban vadászni? Satöbbi. Itt már “offtopicba” hajlunk…

 9. Z.É.T. - Barcza Laci szerint:

  És úgy látom, ezennel a legtöbb hozzászólást generáló bejegyzés lett a Delta Machine kiadvány a Vinylnirvana életében! 🙂

  • admin szerint:

   Éljen, éljen 🙂
   Meg is fordult a fejemben, hogy beröffentek egy forum motort 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.