Februári megjelenések – csemegézve

Ismét eltelt egy hónap, tehát itt az ideje, hogy belelessünk milyen lemezeket hoz nekünk a lassan melegedő időjárás. Természetesen mint mindig, most is csak pár kiragadott vagy általam érdekesebbnek vett megjelenésről tudok itt beszámolni, hiszen a komplett vinyl lista februárban is több száz db megjelenésre rúg.

Február 5.-én (azaz ma) jelenik meg Björk – Bastards albuma ami a Biophilia album (ugye tudjuk – ez az az album aminek minden trackjéhez tartozik egy ipad applikáció) remixeit tartalmazza. Az az izlandi énekesnő harmadik remix albuma, tehát úgy néz ki nagyon ráállt erre a vonalra. 25 USD körül kell rá számolni, itthon ára 7700 HUF körül.

Február közepén Ofra Haza – Desert Wind albumát vehetjük újként a kezünkbe, hiszen érkezik a reissue. Az izraeli énekesnő mindig különleges hangjával és eklektikus dallamaival hódított, talán érdemes beszerezni egy szép új lemezt a gyűjteményekbe. [Egy kis story; a szüleinkkel való vándorlásaink során (az átkos végefelé de még bőven a nyolcvanas években), az északi arab világ felé vitt utunk, és a kocsiban bömböltettük Ofra Haza-t mert azt hittük arab énekesnő, ez jó lesz beilleszkedésre – hát utólag már értem a szomszéd kocsikból miért néztek annyira furán át :D]

Február 19.-én a Nick Cave & the Bad Seeds új nagylemeze a Push the Sky Away érkezik 180g limited edition megjelöléssel (kösz stx). Minden esetre, hogy valóban limitáltnak érezzük ezért adnak mellé egy 7 ” single lemezt is valamit letölthető kódot is kapunk. Érdekességképpen ez lesz az első lemeze a bandának amit saját kiadójuk a Bad Seeds Ltd. jelentet meg. Az ára viszont az egészen baráti 20USD alatt marad, és itthon is beszerezhetjük 5600HUF áron. Szerintem ez nagyon megéri, reméljük az album is jól sikerült. Tovább fokozva a helyzetet lesz belőle egy Super Deluxe Box Set elnevezésű kiadás is ami a fentiek mellett tartalmazza még a CD-t, egy vizuális anyagokkal töltött DVD-t, egy 120 oldalas replikát Nick Cave kézzel írt noteszéről, valamint az első 300db-ot alá is írja személyesen Nick. Erre egyelőre csak egy 90 GBP árat találtam, ami szintén nem vészes egy rajongónak.

A tavalyi CD kiadás után most dupla LP formában beszerezhetjük a Public Enemy – Most of My Heroes Still Don’t Appear on No Stamp rövid című albumát. A formáció valami elképesztő régen van a szakmában (rap és hiphop szemmel persze), hiszen 1982-ben ők a fő közellenség.  Most pedig már a 13. nagylemezüket tárazhatja be otthon a tisztelt rajongó. (Öcsém nagyon repül az idő :o)

Szintén CD kiadás után – csak ezúttal nagyon sokkal (a CD megjelenése 1997) érkezik az Allman Brothers Band – Live at Fillmore East lemezét. Az analogue productions kiadó jóvoltából jelenik meg, tehát a rájuk vonatkozó tételek itt is igazak. QRP, 200g, 2 LP (gatefold) méregdrágán. Február vége – Március eleje, 50USD ár.

Szintén Február végén jelenik meg USA kiadásban a Dream Theater – Images and Words albuma. A 92-es album máig az együttes legjobban fogyó lemeze, és az ezen szereplő Pull Me Under című szám máig az együttes egyetlen TOP10-es száma. Természetesen az ígéretek szokás szerint magasak, direkt LP masterelés, very high quality, 180g, limited meg minden. Természetesen dupla LP ráadásul elég limitált példányban a sajtó hírek szerint mindössze 2000 példány lesz elérhető amiből az első 500 aranyszínű lemez lesz. Ez a kétezer darab vinyl úgy fog elmenni mint a sicc, szóval akit kicsit is érdekel az már pakolja rá az előrendelést!

 

 

2 comments to Februári megjelenések – csemegézve

  1. Tóth László szerint:

    Kiváncsi leszek a Dream Theaterre, már nagyon vártam, hogy végre újra elérhető legyen LP-n. Aztán jöhetne az Awake, a Falling Into Infinity, talán a Turbulence is….

  2. facethemusic szerint:

    Jövő héten meg is kapod Laci, már le van foglalva 2 db neked! Hétfő este érkezik a szállítmány!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.