Record Doctor V – A megfizethető vákuum tisztító

200 USD egy porszívós tisztítóért? Az nem is rossz. Persze az olcsóságnak is ára van; a gép ugyanis kézzel működtethető. Hogy is néz ki ez a gyakorlatban? A Record Doctor V egy komplett doboz a belsejében egy porszívóval, és a tetején a szívó/tisztító felülettel, valamint egy tárcsával a lemez számára. Azonban míg más (drágább) készülékek ezt motorosan forgatják addig ezt a tárcsát nekünk manuálisan kell forgatni. A kissé fura (számomra legalábbis) még az a dologban, hogy a kompakt megoldás miatt a tisztítószert elkenjük a lemezen, utána azt fejjel lefele kell fordítanunk mivel a tisztítófej ott érintkezik a lemezzel. Ez a manuális procedúra adja a termék olcsóságát, és kis tanulás után biztosan belejön az ember, a vákuumos szárításról meg tudjuk, hogy jó dolog. A dobozban kapunk még persze egy adag tisztítószert de itt gondolom mindenki az általa beváltnak gondolt formulával dolgozik, valamint egy kis tárcsát amivel könnyebben forgathatjuk a lemezt. Az eszköz meglehetősen hangos (90dB), de ez nem hiszem, hogy problémát okozna (hacsak nem éjszaka szeretnénk lemezt tisztítani). Alant látható egy kis videó a tesztelésről, és, hogy hogyan is működik az eszköz a gyakorlatban. Arról nem tudok, hogy itthon forgalmazná valaki, tehát a beszerzése akár nehézségekbe is ütközhet. Kíváncsian várom a moddokat (motoros forgatás, stb).

This entry was posted in Egyéb.

3 comments to Record Doctor V – A megfizethető vákuum tisztító

 1. Tóth László szerint:

  Egy ilyet tutira beújítok. A honlap azt írja, hogy 99 dolcsi felett ingyenes a szállítás. Ezt valahogy meg kéne tudakolni, hogy igaz-e ide is…

 2. facethemusic szerint:

  Laci, ez amerikai cucc, át is kell alakítani, mert ott nem 220V-al működik…

  • Tóth László szerint:

   Gondoltam, hogy 110V-os, de nekem van műszaki háttérrel rendelkező ismerettségem, valószínüleg az nem lenne probléma. Mindenesetre ez a gép pont olyan amire gondoltam, hogy kéne, nincs benne motoros hajtás stb. Ettől lehet jó árú. A vákumos leszippantást a legnehezebb szerintem kivitelezni, viszont az meg benne van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.