Sade – Diamond Life 180g Remastered, Reissue

Vannak dolgok amiket értek a világon és vannak amiket nem. A fenti ez utóbbiak közé tartozik. Sade – Diamond Life albumának remastered újra kiadásáról van szó. Ami miatt nem értem; a lemezt nem nehéz beszerezni a világon rengeteg eladó példány létezik belőle – még bontatlant is ki lehet fogni. Én a saját példányomat pár éve vettem Angliában 2 fontért tökéletes állapotban. Ennek az UK kiadású lemeznek nagyon jó a hangja, szépen szól – szerintem a lehetőségekhez képest semmi baja nincs. Miért kellett tehát újra kiadni? (És miért nem adnak ki egyébként valóban szinte beszerezhetetlen lemezeket?). És a fő kérdés; miért kellett újrakeverni? Az eredeti sem volt egy elcseszett hangzású példány. Ilyenkor kicsit elő ugrik belőlem a kisördög és valamiféle marketing hablatyról beszél – lehet, hogy igaza van. Ám ne legyünk rossz májúak! A lemeznek igen is itt volt az ideje, hogy megjelenjen és szépen újrakeverjék, hogy a boltok polcairól a kedves érdeklődő jól megvegye! Tehát….

Ez a soul klasszikus 1984-ben jelent meg, két évvel azután, hogy az Angol formáció megalakult.

A Diamond Life azonnali siker lett a szigetországban, a top tízes album listán egészen a második pozícióig lépett fel és több mint hat hónapig bent is ragadt az első tízben. Eközben a nemzetközi siker sem maradt el, Hollandiában, Németországban, Svájcban és Ausztriában ugyanis az első helyet kaparintotta meg a különböző listákon, és USA-ban is bekerült a legjobb tízbe. A lemez egyébként négyszeres platina lemez lett!

Az albumból több mint 7 millió példányt adtak el, köszönhetően az albumon található sikerszámoknak mint a “Your Love Is King“, “When Am I Going To Make A Living“, “Smooth Operator” és a “Hang On To Your Love“! Most tehát a Music on Vinyl kiadó a szokásos formába öntve tálalja a lemezt, mi pedig fogyasszuk jóízűen – jó füllel!

 • 180 gram audiophile vinyl
 • Kinyitható kiadás
 • Remastered audio

3 comments to Sade – Diamond Life 180g Remastered, Reissue

 1. Tóth László szerint:

  Azt én sem értem, hogy miért pont ez a lemez került sorra az újrakiadásban. Teljesen más érdekeltség ugyan, de például a Pink Floyd sort is elkezdték újra kiadni, de valami miatt a Wish You – The Dark Side – The Wall hármas megjelenése óta elakadt. Pedig ezek tényleg nem lettek rosszak, és biztos sokan várják az Atom Heart Mother, vagy a korábbi lemezek új kiadását is. Meg a Roger Waters szólóalbumokét is esetleg…

 2. Polgárdi Tamás szerint:

  Minden újra kiadásnak örülni kell – még ennek is. Még több siker album kellene a 80-as évekből, de a 90-es évek mindent elsöprő CD áradatában is lehetne kutakodni, mert vannak hiányosságok a Vinyl-ek piacán.

  Ma megkaptam a várható Music on Vinyl-es lemezek listáját, íme pár tétel ami decemberben és januárjában fog kijönni:

  Mick Ronson – Slaughter on 10th Avenue
  Styx – Cornerstone
  Steppenwolf – Steppenwolf
  Focus – Best of Focus
  Bob Dylan – Oh Mercy
  Soundtrack – Taxi Driver (ennek nagyon örülök)
  Santana – Abraxas
  Kings of Leon – Only By The Night
  Billy Joel – Streetlife Serenade
  the Who – Who’s Next
  Emerson, Lake & Palmer – Tarkus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.