Beatles áradat

Korábban már hírt adtam a Beatles Vinyl Box szetről. Akiknek ez húzós, vagy csak szimplán nincs szükségük az összes lemezre és a “sallangokra” azok örömmel hallhatják, hogy November elejétől igazi Beatles Remastered Vinyl áradat lepett el bennünket. Elsőként az Abbey Road és a Revolver érkezett a boltok polcaira, majd sorban jött a Rubber Soul a Magical Mystery Tour a Past Masters a Help! a Let it Be a With the Beatles az A Hard day’s Night a Beatles for Sale a Please, Please Me és a Yellow Submarine. Kimaradt valami?

A lemezek mindegyike 180g audiphile nyomású korongon érkezett az eredeti borítókkal! A készítők komolyan vették a lehető legjobb minőség felé való elkötelezettségüket. Számtalan tesztpéldányt nyomtak már a kezdeti szakaszban DMM (Direct Metal Mastering) és hagyományos direktvágás (lacquer) módon is. Végül az utóbbi mellett döntöttek a lényegesen közvetlenebb és melegebb hangja miatt (szerintem jól döntöttek).  Ami ennél is fontosabb, hogy 24bit Remastert használtak és még a limiter (compressor) előtti változatot – ez az ami miatt én a CD-től leginkább menekülök. A hangmérnök Sean Magee pedig annyira komolyan vette a munkát, hogy külön teszteket szervezett a sibilance és a belső barázda torzítás kikerülésére. A lemezek ára 22-24USD ami bőven baráti kategóriába esik, egy szóval minden adott az igazi minőségi Beatles élvezethez!

2 comments to Beatles áradat

  1. Tóth László szerint:

    Ez az irány az igényességben tetszik. A 24 bites master ugyan nem analóg master, de ahogy írod a kompresszor előtti jel már azért oké.
    A préselésben én is egyetértek a hagyományos lakkvágás előnybe hozásával. Viszont ahányszor már újra és újra megjelent ez a sor, kérdés, hogy lesz-e még rá új vevőkör is?

    • narozsnikz szerint:

      Szerintem kifejezetten örülnünk kell, hogy nem a 16bites masterről és főleg hogy az utófeldolgozás előttiről származik a transzfer. Azt hogy kinek készül azt én sem tudom, bár a nemrég kiadott remastered CD-k is jól fogytak és ne felejtsük el, hogy az utolsó minőségi vinyl kiadás is szerintem tizen-huszon éve volt már.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.